Hava Durumu

Bursa Barosu avukatları Elçi'nin öldürülmesini protesto etti

Bursa Barosu'na kayıtlı avukatlar Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini adliye önünde düzenledikleri açıklama ile protesto etti. Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayını, "Politik cinayet" olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu avukatları Elçi'nin öldürülmesini protesto etti
Bursa Barosu'na kayıtlı avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini bugün Adliye Sarayı önünde düzenledikleri basın toplantısı ile kınadılar. Burada konuşan Baro Başkanı Ekrem Demiröz, meslektaşı olan Tahir Elçi'nin öldürülmesi iki polis memurunun şehit edilmesini, "Yitip giden üç canımız için acımız büyük. Nereden bakılırsa bakılsın bu bir politik cinayettir" diyerek değerlendirdi. Olayda, faillerin kimliği ne olursa olsun Tahir Elçi'nin kişiliğinde hedeflenenin savunma mesleği olduğunu belirten Demiröz, “Diyarbakır Baro başkanımız Tahir Elçi, yıllardır sürdürdüğü barış ve demokrasi mücadelesi ile insan hakları savunuculuğu yapmış ve girdiği davalarda karanlık cinayetlerin ortaya çıkarılmasında büyük bir emek göstermiştir" dedi. 

Tahir Elçi'nin, baskılar ve işkence politikalarına karşı demokrasinin ve insan hakları mücadelesinin bayrağını yıllardır taşıdığını açıklayan Ekrem Demiröz, şunları söyledi:  

"Elçi'nin katledilmesi işte bu mücadeleye, demokrasi ve insan haklarına yapılmış hain bir saldırıdır. Birkaç hafta önce Tahir Elçi'nin söylediği bir söz nedeniyle hakkında terör örgütü üyeliğinden ifadesinin alınması ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesi aslında bu saldırının boyutlarını gözler önüne sermektedir. Tahir Elçi'nin sanki bir çatışma ortamında kalarak kaza kurşunuyla ölmesi yönünde yapılan kirli yayınlara karşı özellikle vurgulamak gerekir ki, gerek olay anındaki görüntüler gerekse Tahir Elçi'nin tutuklamaya varacak bir lince maruz bırakılması karşısında bu saldırı Tahir Elçi'nin susturulmasını hedefleyen bir karanlık organizasyondur." 

Açıklamalarında, ülke'de son dönemde, şiddet ortamı, terörize edilmiş saldırılar, habercilik yapan ve halkın haber alma özgürlüğünü savunan gazetecilerin tutuklanmalarının arttığına dikkat çeken Ekrem Demiröz sözlerini, Tahir Elçi'nin öldürülmeden önce okuduğu açıklamayı tekrarlaması ile sona erdirdi. Avukatlar daha sonra alkışlarla Elçi’nin öldürülmesini protesto ettikten sora dağıldı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.